četrtek, 28. november 2019

3-slojni princip oblačenja

 

Specialisti podjetja Schloffer in Drevenšek vam bodo pomagali pri oceni in izbiri osebne varovalne opreme za vas in vaše zaposlene.

Za dobro klimo v hladnih zimskih dneh

 

Naši funkcionalni visokotehnološki izdelki so zasnovani tako, da vas kljub močnemu dežju, snegu in ledenim sunkom vetra ščitijo med delom. Oblačila morajo kljub težkemu fizičnemu delu odvajati odvečno toploto in vlago. Poleg tega mora biti zagotovljena zadostna svoboda gibanja.

3-slojni princip je ena od pametnejših in učinkovitejših načinov, da ostanete suhi in topli. Če skupaj združite prava oblačila, se boste pri delu počutili dobro in boste učinkovitejši - ne glede na vreme, ne glede na letni čas.

1 Sloj / osnovni sloj 
 

 

Prva plast oblačil je osnovni sloj in se nosi neposredno in tesno na koži. V večini primerov se nosijo funkcionalna spodnja oblačila. Ta sloj ohranja telo suho, zato je potrebno paziti, da oblačila ne vsebujejo veliko bombaža, saj le-ta absorbira vlago in ohranja telo vlažno, kar posledično povzroči, da naj hitreje zazebe in nismo več tako funkcionalni.

Kaj je najpomembnejše pri prvem sloju?

  1. Izogibajte se tkanini, ki praskajo kožo
  2. Bodite pozorni na majhno količino bombaža
  3. Funkcijsko spodnje perilo naj bo čim tesnejše

2 sloj / vmesni sloj 
 

 

Srednja plast izolira in hkrati odvaja vlago iz osnovne plasti. Zato mora biti zmožno dihati navzven in omogočiti, da znoj čim hitreje izhlapi. Glavni namen izolacijske plasti je zadrževanje zraka v tkanini in s tem zagotavlja prijetno toploto. Vedno se prepričajte, da je zagotovljena funkcionalnost materialov v smislu zračnosti in absorpcije vlage.

Na to morate biti pozorni pri vmesnem sloju:

  1. Mora biti zelo zračen
  2. Prilagoditi se mora pogojem
  3. Material naj bo čim bolj funkcionalen

3 sloj / zunanji sloj 
 

 

Zunanja plast ščiti pred vetrom, dežjem in mrazom, hkrati pa vlagi omogoča, da izhlapi. Tu je pogosto mešanica različnih uporabljenih materialov. Za ta sloj je še posebej pomembno, da je zračen. Če ne bi bilo tako, bi bil učinek dveh prejšnjih slojev brez pomena, saj znoj ne bi mogel izhlapeti in zbrati pod zgornjo plastjo.

Katere funkcije so pomembne?

  1. Zračnost
  2. Primerna zaščita pred vremenskimi vplivi
  3. Udobje