torek, 12. oktober 2021

Jesen: Pomlad zime

 

Izdelki, ki jih morate imeti za hladnejše dni.

Izzivi v delovnem svetu

 

Poletje se je poslovilo in preden se bomo zavedali, bo zima tik pred vrati. Ne pozabite pa na jesenski čas. Temperature se nižajo, vreme postaja milejše in pokrajina se spreminja v pisano morje listja.

Jesen ni znana samo po svoji sončni strani. Kot predhodnik zime zagotavlja spremembe v delovnem svetu, ki se jim je potrebno prilagoditi.

Vlažno listje, mokre ulice, neugodni svetlobni pogoji, temperature, ki prvič padajo pod nič in neskončen dež. Vse to je pravi izziv v delovnem svetu.

Pokazali vam bomo, kako lahko vi in vaši zaposleni uspešno in varno preživite jesenski čas.

Zaščitna obutev, ki ohranja suha stopala

 

Ves dan dežuje, dela na gradbiščih pa so še v polnem teku in vsi hrepenijo po suhih nogah. Če ne želite stati ali hoditi po mokrem, je pri izbiri zaščitnih čevljev nujno uporabiti prave materiale.
Membranska tehnologija materialov, kot npr. GORE-TEX® ali HDry® omogoča, da pot in vlaga stopal izgineta navzven, vendar pa ne prepušča dežja in vlage v čevelj, ter zagotavlja suhe nogavice pri delu tudi v deževnih dneh.

Zaščitna obutev z membrano

 

Ne pozabite, da tudi najboljši zaščitni čevlji potrebujejo ustrezno zaščito.

 

Kako pravilno skrbeti za zaščitne čevlje, lahko izveste tukaj.

Jesen rodi pisane barve

 

Dnevi postajajo vse krajši, sonce pa tudi izgublja na intenzivnosti. Pred nekaj meseci je bilo pomembno zaščititi kožo pred sončnimi žarki, zdaj je čas, da zagotovimo vidnost.

Jutranja zarja in mrak sta najpogostejša vira nevarnosti, saj se brez ustrezne dobrovidne opozorilne zaščite lahko hitro znajdemo v temi in se postavimo v nevarnost.

Dobrovidna rumena ali oranžna oblačila zlasti v težkih svetlobnih pogojih, ponujajo vidnost v vseh okoljih.

Dobrovidna oblačila za boljšo vidnost

 

Mokra koža samo v notranjih bazenih

 

Dnevi so vse hladnejši, a namesto mokrih oblačil zaradi temperatur nad 30°C je dež naš vsakdanji spremljevalec in povzročitelj večine preglavic.
Tako kot pri izbiri zaščitne obutve, se morate pri izbiri delovnih oblačil zanašati na dihajoče in vodotesne materiale, ki vas bodo ohranjali suhe in varne.
Dobrovidna oblačila in zaščita pred dežjem so na voljo tudi v kombinaciji in so nujna za jesenski in zimski čas.

Dežna zaščitna oblačila

 

Na kaj morate biti pozorni:

 

Pri izbiri dobrovidnih oblačil ali pri zaščiti pred dežljem bodite pozorni na nekaj točk:

  • varjeni šivi
  • zračnost
  • trpežen, a brezšumen material
  • svoboda gibanja in elastičnost
  • lahkost

Vsestransko varni skozi jesen

 

Delo na prostem je v jesenskem času lahko prava izkušnja. Mraz in vlaga nas močno omejujeta pri delu z rokami. Mnogi delavci hrepenijo po toplih in suhih prstih, zlasti v jesenskem in zimskem času.

Drseči predmeti padajo iz roke, oprijem popušča in odrevenelost preplavi roke. Prihranite svojim zaposlenih ta napor in se zanesite na prave rokavice, ki bodo zaščitile pred mrazom in vlago.

Rokavice za zaščito pred mrazom in vlago

 

Zaščita in nega kože

 

Vlažnost in mraz povzročata težave tudi naši koži. Zato bodite še posebej pozorni na zaščito kože v teh neugodnih razmerah. Vlažilne in negovalne kreme imejte vedno pri roki.

Kako najbolje skrbeti in zaščititi svojo kožo, lahko izveste v našem 3-stopenjskem konceptu za profesionalno zaščito kože.

Zaščita rok in kože

 

Vleče in žvižga z vseh koncev.

 

Veter je nehvaležen spremljevalec jeseni in zime. Naj bo kapa, kapucavečnamenski šal ali podkapa pod čelado - glava je vredna zaščite in je zato ne smemo zanemariti.

Topla zaščita glave