petek, 19. februar 2021

Inovativna multifunkcionalna samozategovalna varovalna naprava z več certifikati podjetja CAMP SafetyTM®

 

Multifunkcionalna samozategovalna naprava GIANT doseže željene rezultate z različnimi certifikati. O številnih možnih načinih uporabe se prepričajte v prikazanem videu CRS Montagne, elitne francoske nacionalne policije, specializirane za gorsko reševanje.

Inovativna samozategovalna naprava GIANT z več certifikati podjetja CAMP Safety® je bila razvita za plezalna dela na področju industrije, gradnje objektov, vetrne energije in nege dreves ter za uporabo pri reševanju v višino. Multifukcionalna naprava navdušuje z velikim številom certifikatov. Tako ni le za spust po delovnih vrveh, temveč tudi pripomoček za vzpon, za zaščito pred padci in varovalna naprava za športno plezanje, hkrati pa se lahko uporablja tudi za zahtevnejše tehnike reševanja.

Ni lažjega in intuitivnega uporabljanja ko z napravo GIANT

 

Zahvaljujoč posebej ergonomsko izdelani upravljalni ročki je mogoče spuščanje popolnoma nadzorovati tudi pri velikih obremenitvah do 250 kg (pri dveh osebah). Če med spuščanjem po vrvi pritiskate na ročico, bo sistem za zaščito pred paniko upočasnil hitrost. Dodatna funkcija zaklepanja, ki se aktivira postopoma, nudi oddih med spuščanjem. Prehod vrvi lahko pospešite s podaljaševanjem s prsti. Zahvaljujoč premičnemu delu z varnostno ročico, kjer ni potrebno odstraniti vpojke, krožni podpori za vrv in jasnim oznakam znotraj in zunaj, je vstavljanje vrvi zelo enostavno in intuitivno.

Multifunkcionalna naprava GIANT v akciji!

 

CRS Montagne - elitna skupina francoske nacionalne policije, specializiane za gorsko reševanje, je z inovativnimi izdelki podjetja CAMPTM® vedno pripravljena na akcijo. Te akcije zahtevajo stalno usposabljanje in ad hoc vaje, kot je razvidno iz akcijskega videa CRS Montagne v Pirenejih na 2.877 m.

GIANT rezultira z večimi certifikati:

 
  • EN 12841: Naprava za nastavljanje polstatične vrvi s premerom 10 - 11.5 mm;
    • Tip C: kot samozategovalna naprava za delovne vrvi za obremenitve do 250 kg (10 - 11.5 mm) / 210 kg (10 - 10.9 mm);
    • Tip B: kot vzpenjalna naprava za delovne vrvi obremenitve do 250 kg (10 - 11.5 mm) / 210 kg (10 - 10.9 mm);
    • Tip A: kot element za zaustavitev padca za varovalne vrvi za obremenitve do 120 kg.
  • EN 341/2A: kot zasilno spuščanje po enostavni vrvi, za obremenitve do 200 kg in polstatičnih vrveh 10.5 mm (Iridium 10.5 mm).
  • EN 15151-1: za premikanje objektov od spodaj z alpsko tehniko po dinamičnih vrveh od 9.9 do 11 mm.
Download EU-Konformitätserklärung

EU izjava o skladnosti "GIANT"

 

CAMP® - Varnost in zmogljivost že več kot 125 let

 

Že več kot 125 let in v četrti generaciji podjetje C.A.M.PTM® s sedežem v Italiji nudi vodilne svetovne inovacije v gorskem športu. Te izkušnje se pretakajo tudi v poklicni svet dela v obliki dovršenih izdelkov CAMP SafetyTM® za delo na višini in varovalnih vrvi.

Izdelki CAMP SafetyTM® – mednje spada tudi multifunkcionalna naprava GIANT – so dobavljivi izključno pri podjetju Schloffer.

Odkrijte ekskluzivne izdelke iz sortimenta CAMP Safety

Camp Safety