petek, 15. januar 2021

Pravi barvni koncept za profesionalni prvi vtis

 

Pokazali vam bomo, kako lahko s sodobnim znanjem barvne psihologije trajnostno okrepite imidž podjetja.

Prvi vtis šteje!

 

Kot so logotip, barve podjetja in določeni predpisi o oblikovanju del celostne podobe podjetja, so del tega tudi enotna oblačila vaših zaposlenih. Celostna podoba podjetja ustvartja visoko prepoznavno vrednost in zagotavlja profesionalni prvi vtis pri vaših strabnkah. Tudi znotraj ekipe enoten videz izraža povečan občutek pripadnosti.

Korporativna moda se mora ujemati z videzom vašega podjetja in posredovati vašo identiteto zunanjemu svetu. Poleg plemenitenja z imenom ali logotipom vašega podjetja, ima zelo pomembno vlogo tudi ustrezna izbira barv in kombinacij posameznih oblačil. Navdihnite svoje zaposlene in stranke s svojim individualnim modnim konceptom.

Z veseljem vam svetujemo – kontaktirajte nas!

Naši strokovnjaki za osebno varovalno opremo vam z veseljem svetujejo in pomagajo pri načrtovanju in izvedbi vaše individualne "modne kolekcije". Poznamo posebne zahteve različnih panog in vas spremljamo od zasnove, določitve velikosti, in plemenitenja ter do dobave vaše nove opreme za zaposlene.


Veselimo se vašega povpraševanja!

Delovno življenje je pisano. V 55 svetlih HAKRO barvah.

 Spoznajte HAKRO

V 3 korakih do pravega barvnega odtenka

 
 1. Katere barve so pogoste v moji dejavnosti?
  Da bi našli primerno barvo za vašo poslovno modo, je potrebno najprej preučiti, ali obstajajo nekatere barve, ki so običajne in/ali posebej praktične za vašo panogo ali dejavnost (npr. pekarne = bela).
 2. Katere barve določajo videz mojega podjetja?
  Oblačila zaposlenih prilagodite barvi blagovne znamke. Ni nujno, da je vaša poslovna barva prevladujoča barva vaše poslovne obleke. Izberite ustrezne barvne tone in poudarke v barvah podjetja.
 3. Katere barve se ujemajo?
  Glede na učinek, ki ga želite doseči, lahko pametno kombinirate barve: izberite barvo iz družine barv, da ustvarite harmonične, nežne povezave ali naredite vznemirljive kontraste s komplementarno barvo, ki ustreza vaši barvi.
Farbberatung durch unsere PSA-Experten

Komplementarne barve: Izraz iz teorije barv

 

Komplementarna barva je ustrezen dodatek določeni barvi. Na barvni paleti je neposredno nasproti barve. Komplementarno barvno senčenje dobimo z mešanjem dveh od treh osnovnih barv (rdeče, rumene in modre):

 • Nasprotna barva rumeni je vijolična (rdeča + modra).
 • Dodatna barva modri je oranžna (rdeča + rumena).
 • Komplementarna barva rdeče je zelena (rumena + modra).

Komplementarni kontrast opisuje kontrast med dvema barvama, ki imata največjo razliko v senci. Pogosto se dojema kot aktiven in močan, lahko se dojema kot vsiljiv ob srečanju barvnih površin.

Barvni krog po Johannes-u Itten-u
Farbkreis nach Johannes Itten

Pametno kombinirajte: Tako dosežete želeni učinek s svojim barvnim konceptom

 
 1. Izrazite mir in harmonijo v barvni družini
  Analogne barve so v barvnem krogu ena ob drugi, npr. rumena, oranžna, rdeča. Kadar kombinirate tri analogne barve ima ena barva prevladujoč učinek, ena podpira, druga pa poudari. Ta kombinacija je na pogled še posebej prijetna in harmonična.
   
 2. Poudarite s komplementarnimi barvami
  Komplementarne barve druga drugo privedejo do sijočega učinka. S tem učinkom lahko ustvarite vznemirljive kontraste. Najbolje je, da kot osnovo uporabite eno od komplementarnih barv in uporabite kontrastno barvo za poudarke.
   
 3. Za živahnejši videz uporabite "trik trikotnika"
  S pomočjo enakokrakega trikotnika v barvnem krogu lahko enostavno določite bavre, ki se še posebej ujemajo z vašo poslovno barvo. Triadna barvna shema ustvarja harmonijo in je obenem videti svetleča in dinamična.
Nasvet Schloffer strokovnjakov

Bela, črna in siva barva so nevtralni odtenki in jih je možno kombinirati s katerokoli drugo barvo. SNimajo komplementarnih barv in niso v nasprotju z drugimi barvami.

Farben clever kombinieren
 

Še danes dogovorite osebni obisk našega strokovnjaka!

 Dogovorite termin!