C.A.M.P. Varovalna naprava DRUID

CAMP Safety Sicherungs-Abseilgerät DRUID
CAMP Safety® Sicherungs-Abseilgerät DRUID CAMP Safety Sicherungs-Abseilgerät DRUID RückseiteCAMP Safety Sicherungs-Abseilgerät DRUID mit SeilCAMP Safety Sicherungs-Abseilgerät DRUID HebelCAMP Safety Sicherungs-Abseilgerät DRUIDCAMP Safety Sicherungs-Abseilgerät DRUIDCAMP Safety Sicherungs-Abseilgerät DRUIDCAMP Safety Sicherungs-Abseilgerät DRUIDCAMP Safety Sicherungs-Abseilgerät DRUID
  • Znamke: C.A.M.P.
  • Predpis: EN 12841 , EN 15151 , EN 341
€ 166,00 Vse cene so brez DDV.

Takoj dobavljivo

C.A.M.P.
  • Znamke: C.A.M.P.
  • Predpis: EN 341 | Višinska varovalna oprema - Naprave za spuščanje pri reševanju, EN 12841 | Osebna varovalna oprema za delo na višini - sistemi za delo z vrvmi, EN 15151 | Planinska oprema - zavorne naprave
Enota pakiranja:
Kos
Za nakup se prijavite z vašim poslovnim računom Sedaj ustvari poslovni račun
Prijavite se z vašim poslovnim računom in lahko boste dodajali izdelke v košarico.Prijavite se tukaj
Potrebujete pomoč? Tel.:
+386 2 796 10 80 ali nam pišite!

Št. izd.: TH-2209, EAN: 8005436010397, Enota: Kos

Opis izdelka za C.A.M.P. Varovalna naprava DRUID

Kompaktna in lahka samozategovalna varovalna naprava za dostop po vrvi in reševanja, za polstatične vrvi 10-11 mm.

Ročica s funkcijo zaklepanja "anti-panik", za neprimerljivo varnost vseh uporabnikov.

Telo in ročica sta iz trdno kovane aluminijeve zlitine, mehanski deli so iz nerjavečega jekla v mikrofuziji. Notranji mehanizem in blokator, oba patentirana za nežno delovanje na vrvi, preprečujeta prezgodnjo obrabo in na podlagi hkratnega gibanja vrvi omogočata lažji sprejem šokov. Naperek je podaljšan prst, ki omogoča hitro drsenje po vrvi pri omejenih ali neomejenih obremenilnih situacijah. Druid je zahvaljujoč odličnemu gibanju po vrvi odličen tudi med vzponom. Obroč za pritrjevanje dodatne varnostne vrvi.

Teža: 280 g

Predpisi: 

  • EN 12841/C kot naprava za spuščanje oseb do 120 kg, v izrednih reševalnih razmerah lahko tudi do 200 kg
  • EN 341/2A kot zasilno spuščanje po enostavni vrvi, za osebe do 120 kg in polstatičnih vrveh 11 mm
  • EN 15151-1 za premikanje objektov od spodaj z alpsko tehniko po dinamičnih vrve od 9,9 do 11 mm

Predpisi za C.A.M.P. Varovalna naprava DRUID

EN 341 | Višinska varovalna oprema - Naprave za spuščanje pri reševanju

Evropski standard EN 341 določa zahteve, preizkusne metode, oznake in dokumentacijo proizvajalca za naprave za spuščanje, vključno s podpornimi sredstvi (nosilna sredstva)  za reševanje in zaščito pred padci v reševalnem sistemu, ki je višinski varovalni sistem za zaščito pred padcem. Standard ne določa zahtev za naprave za spuščanje, ki se uporabljajo pri gorniškem plezanju, vrvni tehniki in pri pozicioniranju.

EN 12841 | Osebna varovalna oprema za delo na višini - sistemi za delo z vrvmi

V predpisu EN 12841 so zajete varnostno tehnične zahteve in preizkusni postopki ter oznake in podatki proizvajalca za vrvne sisteme. Naprave za nastavitev vrvi so sestavni del držalnih sistemov in v nameščenem stanju na vodilu omogočajo uporabniku, da spreminja svoj položaj vzdolž tega vodila.

EN 15151 | Planinska oprema - zavorne naprave

Evropski standard EN 15151 določa varnostne zahteve in preizkusne metode zavornih naprav z ročnim zaklepanjem za varovanjem med gorniškimi, plezalnimi in podobnimi aktivnostmi. Uporablja se za zaščito pred padcem z višine, lahko pa tudi pri hitremu spuščanju za omejevanje hitrosti. Standard  EN 15151 velja za zavorne naprave, ki jo uporablja ena oseba z uporabo dinamičnih vrvi v skladu s standardom EN 892.