četrtek, 18. marec 2021

SIOEN Sio-Safe™ Extra: Zaščita pred vročino, ognjem in električnim oblokom

 

Nova, negorljiva multinorm oblačila podjetja SIOEN® so zračna in udobna, hkrati pa nudijo uporabniku visoko zaščito pred vročino, ognjem in električnim oblokom.

Zračna in udobna multinorm oblačila z zaščito pred električnim oblokom

 

V delovnih okoljih, kjer se ne moremo izogniti potencialnim tveganjem, kot so vročina, ogenj, brizgi staljene kovine ali toplotne nevarnosti električnega obloka, so visokokakovostna multinorm zaščitna oblačila ključnega pomena. V primeru nesreče je naloga osebne zaščitne opreme, da čimbolj zmanjša obseg poškodb.

SIOEN® delovna jakna „Modena“, pas hlače „Varese“ in hlače z oprsnikom „Gramat“ so narejene iz negorljive tkanine „Sio-Safe™ Extra“. Oblačila ščitijo pred hudimi opeklinami, ki jih povzroči električni oblok (EN 61482-2 Razred 1, ATPV 8.8 cal/cm²), kot tudi industrijskih nevarnosti zaradi vročine in ognja. Oblačila so elektrostatično prevodna in v skladu s predpisom EN 13034 tip 6 nudijo omejeno kemično zaščito pred majhnimi količinami delovanja tekočih aerosolov, razpršil ali meglice.

Negorljiv material nudi vzdržljivost in udobje

 

„Sio-Safe™ Extra” je mehak, prožen material, ki je hkrati trpežen in je tudi po obsežnem industrijskem pranju odporen proti razbarvanju in spremembi oblike. Ognjevarne lastnosti materiala so preizkušene po 100-industrijskih pranjih na 75 °C.

Koži prijazno in brez škodljivih snovi glede na OEKO-TEX® 100 predpis

 

Multinorm oblačila iz Sio-Safe™ Extra materiala so na voljo v treh barvah: siva, morn.modra in kr.modra. Mešanica iz 54 % Modakrila, 45 % Viskoze in 1 % antistatičnih vlaken je zračna in prijazna do kože, ter zahvaljujoč posebnim viskoznim vlaknom ponuja bistveno boljšo regulacijo vlage kot sintetična aramidna vlakna. Certifikat v skladu z OEKO-TEX® 100 standardom potrjuje, da v oblačilih ni škodljivih snovi.